Pomozite okolišu

Pomozite okolišu

Autor Babysits
3 min čitanja

Dan planeta Zemlje nekada je bio dan za brigu o našem planetu i veću pažnju prema okolišu. Uz znanost i podatke koji dokazuju kako naše ponašanje može imati izuzetno štetan učinak, Dan planeta Zemlje sada je svakodnevna praksa svjesnosti.

Ne samo odrasli, nego i djeca, danas imaju veliki utjecaj na svijest i ekološki prihvatljiv način života. Gotovo pola milijuna mladih diljem svijeta poduzelo je mjere na području klimatskih promjena kroz programe malih bespovratnih sredstava i projekte u svojim domovima, školama i zajednicama, naveo je Program Ujedinjenih naroda za razvoj. Uz toliko mogućnosti za utjecaj, neki se još uvijek pitaju što mogu učiniti kako bi njihov svakodnevni život postao više ekološki. Još bolje, kako to možete učiniti zabavnim iskustvom za vlastitu djecu? Babysits je napravio popis jednostavnih, ali zabavnih ideja kako bi vaša djeca bila uzbuđena zbog pomaganja planetu da ostane zelen!

Vozite bicikl do škole ili posla?

Ne samo da bicikl ne oslobađa ugljik, već je dobar i za kardiovaskularno zdravlje. Djeca često odluče ostati unutra kako bi se igrala sa svojim elektroničkim uređajima, ali vježbanje i dalje mora biti svakodnevni prioritet.

Posadite vlastito voće i povrće ?

Uzgoj vlastite hrane može naučiti djecu o životnom ciklusu i kako se brinuti za živi organizam. Učenje da uzgoje nešto iz sjemena, također, može pomoći djeci razviti odnos s biljkom i naučiti se odgovornosti za druga živa bića.

Zatvorite vodu dok perete zube?

Možete uštedjeti blizu 11,356 litara vode godišnje s ovom malom promjenom!

Ugasite svjetla kad niste u prostoriji?

Gašenje svjetla može vam pomoći uštedjeti energiju i novac. Možete to učiniti igrom, svaki put kad vaše dijete nađe upaljeno svjetlo u praznoj prostoriji stavite novčić u staklenku!

Pokupite smeće kad ga vidite?

Idite u šetnju, tražite smeće i zamolite svoje dijete da bude Kapetan Čisti i za svaki skupljeni komad smeća neka dobije naljepnicu za svoj plašt.

Napravite rukotvorine/igračke s ostacima predmeta ✂️

Zamolite djecu da uključe svoju kreativnost! Što mogu napraviti s ostacima predmeta? Pogledajte naše uradi sam članke za ideje.

Imajte vegetarijanski dan?

Prema Earth Day Networku, da cijeli SAD ne jede meso ili sir samo jedan dan u tjednu, to bi bilo jednako tomu da se ne vozi 146 milijardi km – ili da se 7,6 milijuna automobila maknu s ceste. Educirajte sebe i svoju djecu o učincima konzumiranja mesa. Neka vaša djeca smisle nova imena za vegetarijansku hranu i naprave kuhinjski "meni".

Posadite svoje drvo ?

Ovo je savršena prilika za objasniti zašto su nama ljudima stabla važna i potaknuti dječju sposobnost uzgoja biljaka.

Reciklirajte ♻️

Možete napraviti masku ili plašt koji vaše dijete može nositi tijekom recikliranja i možete smislite ime superjunaka – npr. RecycleGirl!

Ne koristite plastične vrećice ?️

Učenje djece da koriste vrećice za višekratnu upotrebu u ranoj dobi prvi je korak ka njihovoj ekološkoj svjesnosti. Možete nabaviti onu koja ima fotografiju ili omiljenu frazu tako da je vaše dijete želi svugdje ponijeti, onda ga nećete morati podsjećati!

Budimo iskreni: djeca ponavljaju stvari koje mi radimo. Podučavanje djece o našem planetu i okolišu smislen je način da ih navedete da poštuju prirodu. Paziti na naš ugljični otisak od vitalnog je značaja za naš ekosustav, a što prije nauče kako ga manje koristiti, to bolje. Čak i ako nemate puno ekološki prihvatljivog iskustva, i dalje možete naučiti svoje dijete osnovama dok učite uz njega.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun