Recept za zdrave palačinke za djecu

Recept za zdrave palačinke za djecu

Autor Babysits
3 min čitanja

Svi vole palačinke pa smo odlučili osmisliti ovaj ukusni (i zdravi) recept u kojem ćete uživati s djecom. Palačinke su uvijek zabavna i jednostavna opcija za napraviti u posebnim prilikama (ili samo u lijeno nedjeljno jutro), ali ne bi li bilo sjajno kad bismo mogli uživati u palačinkama bez krivnje? Ove palačinke od cjelovitog brašna nisu samo ukusne, već su i zdrava alternativa tradicionalnim receptima. I vjerujte nam, djeca neće primijetiti razliku!

Zabavite se

Ovaj recept za zdrave palačinke fantastičan je takav kakav jest, ali odlučili smo ga učiniti još boljim kreiranjem zabavnih palačinki u obliku životinja koje će se djeci sigurno svidjeti. Napravili smo pet dizajna, ali mogućnosti su beskrajne tako da zaista možete pustiti mašti na volju s ovim. Djeca često vole pomagati u kuhinji, pa je ovo savršena prilika za uključiti ih. Preporučujemo da im date neke zdrave preljeve za palačinke kako bi se mogli zabaviti stvarajući vlastite dizajne. Za naše palačinke koristili smo kriške banane, prepolovljeno grožđe i jagode kako bismo dodali zabavne detalje koji su stvarno oživjeli životinje.

Palačinke za djecu u obliku mačke

Zdrava alternativa

Zdravlje i dobrobit naši su prioriteti kada je riječ o kuhanju za djecu. Dakle, za ovaj recept željeli smo izaći izvan okvira i napraviti jedinstvenu i zdravu alternativu palačinkama bez kompromisa u pogledu okusa. Da bismo to učinili, izbacili smo prerađeno bijelo brašno i umjesto toga se odlučili za integralno brašno. Postoji mnogo sjajnih opcija mlijeka između kojih možete izabrati, a mi smo koristili nezaslađeno bademovo mlijeko i koristili malo više meda za dodavanje prirodne slatkoće.

Zabavne palačinke za djecu

Recept

Vrijeme pripreme: 10 min

Vrijeme pečenja: 15 min

Porcija: 8 palačinki srednje veličine

Kategorija: Doručak

Metoda: Ploča za kuhanje

Kuhinja: američka

Sastojci

  • 1/2 šalice bademovog mlijeka (nezaslađenog)
  • 1 jaje
  • 1 šalica cjelovitog pšeničnog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo*
  • 1 žlica meda
  • Vaši omiljeni preljevi za posluživanje (preporučujemo svježe voće kao npr. narezane jagode i banane)

Način pripreme

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke i ostavite ih sa strane. U drugoj zdjeli umutite zajedno mokre sastojke. Pomiješajte mokre i suhe sastojke, miješajući u hodu.

  2. Izlijte porcije tijesta za palačinke na vruću tavu i okrenite palačinke nakon što lagano porumene. Naravno, količina tijesta za palačinke koju stavljat ovisit će o dizajnu koji želite napraviti. Za našu gusjenicu od palačinki koristili smo male porcije tijesta kako bismo ispekli više mini palačinki.

  3. Palačinke ukrasite omiljenim preljevima. Ovo je zabavni dio! Predlažemo da djeci izložite neke mogućnosti za zabavu dok sami ukrašavaju.

Jednostavne palačinke za djecu


Voljeli bismo vidjeti vašu verziju ovog recepta! Isprobajte kod kuće s djecom i označite @babysits na društvenim mrežama.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun