Pomoć - Provjera identiteta

Provjera identiteta

Zašto se od članova traži provjera osobne iskaznice?

Želimo da budete uvjereni da su ljudi na Babysitsu oni za koje se predstavljaju. Provjerom identiteta naših članova možemo stvoriti sigurnije okruženje, spriječiti lažne aktivnosti i zaštititi se od krađe identiteta.

Zbog povjerenja i sigurnosnih razloga, od članova se može tražiti da potvrde svoj ID prije nego što mogu kontaktirati druge članove.

Za potvrdu osobnog dokumenta potreban je službeni identifikacijski dokument s fotografijom, poput putovnice, osobne iskaznice ili vozačke dozvole.

Ako nemate službeni identifikacijski dokument s fotografijom, nećete moći dovršiti potvrdu osobnog dokumenta. Trebali biste pokušati ponovno nakon što dobijete službeni obrazac za identifikaciju s fotografijom.

Što znači kada je netko potvrdio svoju osobnu iskaznicu?

Članovi snimaju slike fizičkih osobnih dokumenata kamerom svog stolnog računala ili mobilnog telefona i šalju ih Babysitsu. Strojno učenje pokušava utvrditi je li prikazani dokument autentičan.

Zatim, članovi moraju snimiti selfie. Ovo se koristi za provjeru podudaranja lica na osobnom dokumentu i selfija.
Na kraju provjeravamo odgovara li selfie profilnoj fotografiji člana.

To nam pomaže da čuvamo djecu sigurnim, borimo se protiv prijevara i više. Možemo pohraniti podatke o identifikacijskom dokumentu i slikama lica. Fotografije samog osobnog dokumenta ne pohranjujemo trajno.

Dovršetak ovog postupka ne znači odobravanje bilo kojeg roditelja ili dadilje, ne jamči nečiji identitet i nije jamstvo da će interakcija s njima biti sigurna. Uvijek koristite svoju najbolju prosudbu i slijedite naše sigurnosne savjete.

Je li dodavanje službene osobne iskaznice sigurno?

Babysits neće pohraniti fotografije vašeg osobnog dokumenta nakon dovršetka verifikacije, a ovaj postupak verifikacije može potrajati do 1 tjedan.

Možemo prikupiti vaše slike lica, identifikacijski broj, datum rođenja, ime, prezime, srednje ime, vrstu dokumenta, državu izdavanja dokumenta, nacionalnost i adresu, kao i sofisticirane signale prijevare i informacije o uređajima koji se povezuju s našim usluge. Kako bismo platili dadilje, možemo podijeliti ID-ove dadilja s našim pružateljem usluga plaćanja Stripe zbog regulatornih zahtjeva i zahtjeva financijskih partnera. Bez obzira na razlog, vaš ID nikada neće biti podijeljen s bilo kim drugim tko koristi Babysits ili bilo kojom drugom trećom stranom.

Ozbiljno shvaćamo zaštitu vaših osobnih podataka. Vaši podaci koristit će se isključivo u svrhu provjere identiteta i isplata. Proveli smo stroge sigurnosne mjere kako bismo zaštitili vaše podatke, uključujući enkripciju i kontrolu pristupa. Vaše osobne podatke ne dijelimo s neovlaštenim trećim stranama osim ako to zahtijeva zakon.