Ideje za poklone za Majčin dan

Ideje za poklone za Majčin dan

Autor Babysits
5 min čitanja

Majčin dan je dan kada odajemo počast našim voljenim majkama. Nije uvijek lako biti mama, pa je zato još važnije imati dan ih slavimo! Svake godine prije ovog posebnog dana mnoga se djeca pitaju kako bi mogla iznenaditi svoje majke. Znamo da može biti teško pronaći savršen dar, pa smo napravili popis naših omiljenih načina za iznenaditi majke na Majčin dan.

Sve majke vole biti iznenađene na svoj poseban dan (čak i ako kažu da ne vole!). Samo zapamtite da nikad niste prestari za iznenaditi mamu. Evo nekoliko naših omiljenih ideja za slavljenje vaše mame, čak i na daljinu:

Domaći doručak

Volite li peći? Što kažete na ukusan doručak koji ćete sami pripremiti za mamu i ostatak obitelji?

Domaći doručak za vašu mamu

Imate li viška vremena na raspolaganju? Zašto ne biste ispekli svojoj mami svježu štrucu kruha? Također biste mogli ispeći kolač ili svježe kolačiće i kombinirati ih s domaćim džemom i voćem kako biste joj napravili lijep pladanj. Koristili smo ovaj jednostavan i ukusan recept za kolače i kolačiće:

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 300g brašna
  • 100g šećera
  • 100g maslaca
  • limunova kora
  • džem

Upute:

  1. Prvo napravimo prhko tijesto: uzmite zdjelu i dodajte brašno, šećer, maslac, jaja i limunovu koru (ovim redoslijedom). Pomiješajte sastojke.
  2. Nakon što sjedinite sastojke u zdjeli, ostavite da odstoji u hladnjaku 30 minuta.
  3. Nakon toga ga izvadite i napravite si malo prostora za razvaljanje prhkog tijesta:
  • savjet1: pospite s malo brašna kako biste izbjegli da se prhko tijesto lijepi za radnu površinu,
  • savjet 2: za razvaljati tijesto koristite valjak (ili staklenu bocu).
  1. Uzmite kalup za pitu, namažite ga maslacem i pobrašnite.
  2. Stavite prhko tijesto na vrh i izrežite višak.
  3. Stavite džem na njega.
  4. Napravite trakice od preostalog prhkog tijesta.
  5. Na kraju: pecite 40 minuta na 180 ° stupnjeva.

Što god odlučili napraviti za svoju mamu, pobrinite se da to bude njoj omiljeno! Stavite dekicu u vrt ili čak u dnevni boravak i iznenadite je piknikom za doručak. Ili zašto je ne biste iznenadili pladnjem s doručkom u krevetu?

Kupite joj buket cvijeća.

Nema dvojbe da mame vole cvijeće. Pa zašto joj onda ne biste donijeli buket omiljenog? Izlazak van i branje cvijeća, također, može biti zabavna aktivnost za djecu. Izvrsna alternativa može biti dostava cvijeća iz vaše lokalne cvjećarnice. Jako je važno podržati lokalne trgovine! Neka ga cvjećarnica dostavi na kuću vaše mame ili ga sami ostavite ispred njenih vrata.

Napravite uradi sam

Djeca vole izrađivati uradi sam pa zašto im ne ponuditi da naprave nešto posebno za Majčin dan? Izradite poklon s ljubavlju i pošaljite ga baki! Babysitterice ili babysitterice na daljinu bi mogle pomoći djeci u tome, tako da ona mogu napraviti i poseban dar za svoju mamu (koja za to neće znati do Majčinog dana!). Postoji mnogo različitih uradi sam ideja koje možete izraditi za ovaj poseban dan. Napravili smo ove slatke ukrase koji nisu samo jednostavni za napraviti, nego će i izvrsno izgledati kao ukrasi u kući.

cvjetni ukrasi za ukrašavanje vašeg doma

Ovdje možete vidjeti kako smo ih napravili:

Sastojci:

  • 1 šalica soli
  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica vode

Upute:

6 koraka kako napraviti savršen uradi sam za Majčin dan

  • Sastojke (brašno, sol i vodu) umiješajte u tijesto.
  • Oblikujte ga poput velikih kovanica.
  • Utisnite cvijeće u njega i napravite rupu (koja će kasnije poslužiti za konop).
  • Ostavite ih da se suše najmanje 48 sati na suncu (mogu se sušiti i u pećnici, ali sušenje na zraku je energetski učinkovitije).
  • Provucite konop kroz rupu.
  • Na kraju poprskajte prozirnim lakom kako biste osigurali da cvijeće duže zadrži boju.

Kartica izrađena kući, također, može biti dobra ideja. Unutra možete napisati koliko je volite i cijenite. Alternativa mogla bi biti izrada pribora za kuću. Mogli biste izraditi narukvicu tako da će se uvijek sjećati ovog dana i koliko vam je posebna!

Uradi sam foto uspomene

Stvorite personalizirani fotoalbum ili okvire slika za Majčin dan. Jedna od naših omiljenih ideja je čaša za suvenire!

savršene obiteljske uspomene uradi sam

Videopoziv

Posebne situacije zahtijevaju posebne radnje. Ako ne možete osobno vidjeti majku na Majčin dan, uvijek je možete iznenaditi videopozivom. Koristite različite aplikacije ili programe poput Skypea ili Whatsappa gdje možete zajedno doručkovati ili jednostavno provesti neko vrijeme s njom.

Ako vaša majka živi daleko u drugoj vremenskoj zoni dobra ideja je snimiti video i poslati joj ga. Tako će prva stvar koju će vidjeti biti kad se probudi biti vaša video poruka!

Odsvirajte instrument

Voli li vaša mama glazbu? Možda voli plesati? Mogli biste odsvirati njezine omiljene pjesme na svom instrumentu ili joj čak napisati pjesmu! Izvođenje uživo za nju nesumnjivo će je usrećiti (budimo iskreni, vjerojatno će plakati!). Alternativa bi mogla biti reprodukcija putem video poziva ili čak pred njezinim vratima. Ovako će i susjedi vidjeti koliko vam ona znači i o njoj će se pričati u gradu.


Bez obzira na koji ćete način iznenaditi mamu na Majčin dan, važno je da to bude personalizirani poklon kako biste znali da se osjeća posebno. Uvijek imajte na umu da je Majčin dan tu da proslavite i cijenite ono što vaša majka radi. Ipak, to ne bi trebalo biti samo jedan dan u godini, već i sve ostale!

Ako su vam se svidjele naše ideje i ako ste pronašli savršeno iznenađenje za Majčin dan podijelite to s nama na Instagramu i označite @babysits.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun