Prvi kontakt s obitelji

Prvi kontakt s obitelji

Autor Babysits
3 min čitanja

Prvi susret s obitelji kojoj ćete možda čuvati djecu može biti uzbudljiv i napet. Ovdje donosimo savjete kako najbolje iskoristiti prvi kontakt s obitelji i ostaviti dobar prvi dojam.

Vodič za babysittericu za upoznavanje s obitelji

Prvi trenutak upoznavanja s obitelji za potencijalni posao čuvanja djece može biti odlučujući za to hoćete li dobiti posao i hoće li sve dobro proći! Postoji nekoliko ključnih osobina koje vam mogu pomoći da doista budete uspješni na ovom prvom sastanku na kojem se stječe dojam i da dobijete svoj savršeni angažman čuvanja djece. Čitajte dalje kako biste saznali kako možete ostaviti izvrstan prvi dojam na obitelj čiju djecu želite čuvati.

1. Općenito o sastanku:

Zaista imajte prvi sastanak s obitelji

  • Iako nije potrebno unaprijed upoznati roditelje i djecu, snažno potičemo babysitterice da unaprijed upoznaju roditelje i djecu.
  • Nadalje, zbog vlastite sigurnosti preporučujemo da zamolite roditelje da se sastanete na javnom mjestu i da povedete nekoga sa sobom.

Dajte si vremena kako biste bili sigurni da se osjećate ugodno

  • Trebali biste si dati vremena sve dok se ne se osjećate ugodno s drugom stranom, čak i ako to znači da ćete se sastati više puta prije prvog dana čuvanja.
  • Roditelji, također, mogu zatražiti od vas da prvo čuvate njihovo dijete dok su kod kuće. Na taj način mogu bolje upoznati vaš stil čuvanja djece i možete im postaviti pitanja.
  • Ako se odlučite čuvati dijete u svom domu, pobrinite se da ga roditelji posjete barem jednom prije nego što počnete čuvati dijete.

2. Tijekom prvog kontakta

Prikladno se odjenite

  • Nije potrebno odjenuti formalnu odjeću, ali ako nosite odjeću prikladnu za čuvanje djece ili ste relativno lijepo odjeveni možete ostaviti pozitivan dojam na roditelje.

Budite spremni na pitanja

  • Ako ste spremni odgovoriti na pitanja o sebi i svojim iskustvima čuvanja djece ili brige o djeci impresionirat će roditelje koji vas intervjuiraju.
  • To općenito ostavlja dojam da ste pripremljena i odgovorna osoba. Pokušajte unaprijed razmisliti o tome kakva vam pitanja roditelji mogu postaviti!

Pripremite svoja pitanja

  • To, također, pokazuje da ste spremni i organizirani.
  • Pripremiti svoja pitanja vam pomaže i bolje procijeniti koje su pune odgovornosti posla čuvanja djece što vam može pomoći da budete još bolja babysitterica!

Budite zainteresirani za dijete

  • Pobrinite se da provedete neko vrijeme u upoznavanju djeteta i komunikaciji s njim!
  • To će pomoći da djetetu bude ugodnije s vama i da vidite djetetovu osobnost, u čemu uživa i koji stil čuvanja djece može biti najučinkovitiji s njim.

3. Nakon sastanka

Ako je sastanak dobro protekao i želite čuvati djecu tih roditelja, savjetujemo vam da utvrdite sve važne detalje prije nego što počnete čuvati djecu kako biste bili bolje pripremljeni. Možete koristiti naš obrazac za prijavu kao smjernicu.

Babysits pruža uslugu razmjene privatnih poruka kako bi se olakšala komunikacija među korisnicima. Bitno je prvo komunicirati s drugim korisnicima putem Babysitsa, sve dok vam ne bude dovoljno ugodno s njima razmijeniti podatke za kontakt i prijeći na druge platforme za razmjenu poruka. Imajte na umu da vam ne možemo pomoći kod pritužbi na poruke koje su poslane izvan naše usluge za razmjenu poruka jer nećemo imati evidenciju o razmjeni. Ako koristite drugu platformu za razmjenu poruka, to radite na vlastitu odgovornost!

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da ostavite najbolji mogući dojam! Jesi li odlično odradili prvi kontakt i dobili posao? Ovdje pročitajte neke ideje za aktivnosti koje možete raditi s djecom koju čuvate!

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun