Pitanja babysitterice: što pitati roditelje prije čuvanja djece

Pitanja babysitterice: što pitati roditelje prije čuvanja djece

Autor Babysits
3 min čitanja

Što biste trebali pitati roditelje čiju djecu čuvate prije nego što odu? Provjerite jeste li spremni pomoću naših savjeta u nastavku!

Mnogo je koraka za pripreme za posao čuvanja djece, od izrade sjajnog profila babysitterice i dopiranja do roditelja, do briljiranja na tom važnom intervjuu. Međutim, jedan vrlo važan završni korak je postavljanje pitanja roditeljima prije čuvanja djece. To se može biti tijekom faze intervjua ili u posljednjih nekoliko minuta prije nego što roditelj ode.

Postavljanje pravih pitanja može vam pomoći uspjeti u poslu čuvanja djece, olakšati život i izbjeći jednostavne pogreške koje se inače mogu pojaviti zbog pogrešne komunikacije.

Dakle, što biste trebali pitati roditelje prije čuvanja djece?
Što pitati prije čuvanja djece

Što pitati roditelje prije čuvanja djece

Mnogo je pitanja koja možete postaviti roditeljima ili skrbnicima djeteta prije samog čuvanja. Općenito, ono što biste trebali pitati ovisi o tome što ste možda već saznali tijekom prethodne komunikacije s roditeljem i što vam možda već rekao.

Kada odlučujete što ćete pitati roditelje prije čuvanja djece, razmotrite sljedeća pitanja:

Biografske informacije

  • Kako se djeca zovu i koje su dobi?
  • Kakva su djeca? Koje su njihove osobine ličnosti, sitnice koje im smetaju, itd.?
  • Što djeca vole? Koje su im omiljene igračke, stvari za raditi, igre, filmovi?
  • Kakav je dnevni raspored djeteta koje bi željeli da slijedite?

Praktične informacije

  • Kada trebate čuvati djecu? Dnevno, tjedno, mjesečno, određenim danima ili u određeno vrijeme?
  • Kada možete očekivati da će se roditelji vratiti kući?
  • Gdje se u kući mogu naći potrepštine? Gdje u kući smijete ili ne smijete ulaziti?
  • Kućni red: Što smijete ili ne smijete koristiti u kući? Što djeca smiju, a što ne?
  • Što učiniti u slučaju nužde: S kim (i kako) kontaktirati u hitnim slučajevima, gdje pronaći pribor za prvu pomoć, imaju li djeca alergije ili neki zdravstveni problem?
  • Kakva su očekivanja od posla čuvanja djece? tj. Postoje li dodatne dužnosti ili odgovornosti koje će možda očekivati od vas (tj. kuhanje, briga o kućnim ljubimcima, itd.)?

Pitanja se mogu razlikovati ovisno i o dobi djeteta. Na primjer, ako ste se pitali koja pitanja postaviti roditeljima prilikom čuvanja bebe, ona mogu uključivati gore navedena, ali uđite dublje u specifičnosti dnevnog rasporeda, kada obično spava, što jede i kada, ili čak savjete kako je navesti da jede ili prestane plakati i još mnogo toga.

Kako bi vam bilo lakše, ovdje pogledajte naš kontrolni popis za babysitterice:

Kontrolni popis za babysitterice

Možete koristiti naš kontrolni popis za babysitterice za smjernice ili pogledajte naša pitanja na intervjuu za babysittericu kako biste se bolje pripremili za pitanja na koja ćete možda morati odgovoriti ili koja želite postaviti.

Sada kada znate što pitati roditelje, vrijeme je da pronađete posao babysitterice! Ili možda tražite posao dadilje? Koristite Babysits kako biste pronašli savršeni posao već danas.


Zanima li vas više savjeta o pripremi za čuvanje djece ili intervju za čuvanje djece? Pogledajte neke od sljedećih članaka:

Torba za čuvanje djece - osnovne stvari

Prvi kontakt s obitelji

Test čuvanja djece

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun