Uradi sam sunce | Izrada od papira za djecu

Uradi sam sunce | Izrada od papira za djecu

Autor Babysits
3 min čitanja

Tražite li aktivnost na temu sunca koja ćete raditi s djecom? Čitajte dalje i saznajte kako napraviti ovo prekrasno papirnato uradi sam sunce sa svojom djecom ili onom koju čuvate! Ovo je savršena ideja za izradu koju djeca mogu napraviti dok ih vi čuvate.

Materijal:

  • 6 listova papira (koje god boju želite)
  • Ljepilo
  • Škare
  • Konopčić ili uže

Sunce uradi sam materijali

Korak 1.

Uzmite list papira i savijte ga kao na slici ispod. Zatim izrežite višak papira. Svrha ovog prvog koraka je napraviti kvadrat. Možete koristiti i unaprijed izrezane listove papira u obliku kvadratna veličine koja vam se sviđa.

Sunce uradi sam korak 1

Korak 2.

Preklopite kvadrat napola kako biste napravili trokut, a zatim preklopite trokut napola spajanjem dvaju kutova. Dobit ćete manji trokut.

Sunce uradi sam korak 2

Korak 3.

Uzmite trokut u istom smjeru kao slici ispod. Strana na dnu je preklop trokuta, druge dvije strane su otvorene. Odrežite cijeli desni kut trokuta, a zatim napravite dva reza kako je naznačeno točkastim linijama na fotografiji. Nemojte rezati do kraja.

Sunce uradi sam korak 3

Korak 4.

Nakon što izrežete trokut kao što je gore prikazano, rasklopite papir. Trebali biste imati kvadrat izrezan kao na slici ispod. Sada uzmite lijevi i desni kut koji su najudaljeniji unutar kvadrata i zalijepite ih zajedno, a zatim učinite isto s onima koji su najudaljeniji vani. Nakon što se to učini, vaš oblik trebao bi izgledati kao na drugoj slici ispod. Zatim okrenite papir i učinite isto s dva preostala srednja kuta. Trebao biste dobiti oblik poput onog na dnu desno.

Sunce uradi sam korak 4

Korak 5.

Nakon što je vaš oblik napravljen, učinite sve ove korake još 5 puta. Kada napravite 6 oblika, sastavite ih ukrug lijepljenjem (ili klamanjem) jednog kraja svakog oblika za druge. Vaš konačni oblik trebao bi izgledati kao na donjoj slici.
Na kraju na njega pričvrstite konopčić kako biste mogli objesiti svoje prekrasno sunce gdje god želite. I to je to! Vaše papirnato sunce je gotovo! (Savjet: ako se sunce samo ne drži dobro zbog veličine, pričvrstite 6 dijelova jedan za drugi malim komadima trake).

Sunce uradi sam


Je li vam se svidio ovaj uradi sam? Slobodno podijelite svoje izrade na Facebooku i Instagramu označavanjem @Babysits! Za kreativne aktivnosti pogledajte naše ostale vodiče i uradi sam.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun