Uradi sam kartice za bake i djedove

Uradi sam kartice za bake i djedove

Autor Babysits
4 min čitanja

Odvojimo malo vremena za slanje još ljubavi našim bakama i djedovima! Izrada ove uradi sam kartice savršen je način za napraviti personalizirani poklon za naše najmilije. Napravili smo dva primjera kartice koje možete i vi napraviti s vlastitom porukom. Djedovi i bake bit će oduševljeni posebnom čestitkom od svojih unuka!

Znamo da su starije osobe posebno osjetljive na usamljenost. Mnogim obiteljima može biti teško pronaći vrijeme za provesti s bakama i djedovima, pogotovo ako žive u drugoj županiji ili državi. Možemo ih nazvati putem videopoziva i poslati poruku, ali pošaljimo im i nešto posebno kako bismo im dali do znanja da mislimo na njih, čak i kad ne možemo biti s njima!

Kako bismo vam dali neke ideje za izradu kartica, napravili smo dva jedinstvena dizajna kartica: ljubavno srce i sretno sunce koje možete napraviti s vlastitom personaliziranom porukom. Kartice možete ubaciti u poštanski sandučić kako bi se isporučile na kućnu adresu bake i djeda ili u starački dom.

Prvi korak

Da biste napravili karticu, prvo što će vam trebati je komad papira koji možete preklopiti na pola da oblikujete bazu kartice. Koristili smo papir za akril od 400 g, ali možete koristiti i običnu karticu za čestitke (poslužit će sve što imate kod kuće!).

Zatim trebate lagano iscrtati obris oblika koji želite napraviti. Važno je nacrtati samo polovicu dizajna, tako da ćete nakon što izrežete dizajn i rasklopite karticu, dobiti skočnu karticu u punom obliku. Napravili smo oblik pola u obliku srca, a pola u obliku sunca!

Važna napomena: Ostavite dio svog dizajna neizrezanim. Označili smo dio od otprilike 2 cm na svakom našem dizajnu koji treba ostaviti neizrezanim. Ovo je bitno za izradu skočnog dizajna!

Predložak za karticu

Drugi korak

Sada je vrijeme za uzeti škare i izrezati svoj dizajn. Možete pažljivo rezati duž obrisa koji ste iscrtali, pazeći da dio od približno 2 cm ostane neizrezan.

Uradi sam kartica

Treći korak

Nakon što izrežete svoj dizajn, možete ga preklopiti natrag duž dijela koji ste pažljivo ostavili neizrezanim. Čvrsto pritisnite prema dolje duž pregiba.

skočna kartica

Četvrti korak

A sada uzbudljivi dio! Svoj dizajn možete gurnuti naprijed tako da „iskoči“ iz kartice. Vježbajte otvaranje i zatvaranje kartice kako biste provjerili jeste li uspješno izradili skočnu karticu.

skočni predložak

Peti korak

Vrijeme je da budete kreativni! Odlučili smo koristiti akrilnu boju za dodavanje malo boje našim skočnim karticama, ali vi možete koristiti markere, bojice, pastele ili bilo što drugo što imate kod kuće kako biste dali malo života svojoj jedinstvenoj kartici.

Obojana kartica

Šesti korak

Ne zaboravite sitne detalje! Odlučili smo naš ljubavni dizajn obojiti u ružičasto, a za sunce smo odabrali žutu i narančastu boju. Budući da smo dio skočnog prozora trebali ostaviti neizrezanim, vratili smo se i dodali dodatni narančasti trokut našem suncu kako bismo stvorili iluziju da cijelo sunce iskače iz kartice!

predložak za skočnu karticu

Sedmi korak

Skoro smo gotovi! Sada kada smo obojili naše skočne kartice, spremne su za personalizirane poruke i završne detalje. Možete zamoliti svoju djecu da nacrtaju ili napišu poruku za svoje bake i djedove da im date do znanja koliko su voljeni.

Predložak gotove kartice

Osmi korak

I evo ga! Dvije uradi sam kartice koje možete podijeliti s bakom i djedom kako biste im dali do znanja da mislite na njih. Izmamimo im osmijeh na lice!

predložak skočne kartice


Jeste li uživali u ovom uradi sam? Voljeli bismo vidjeti vaše uradi sam pop-up kartice i reakcije vaših djedova i baka! Svakako podijelite svoje dizajne s nama @babysits.

Za još fantastičnih ideja pogledajte naše ostale uradi sam za zabavne aktivnosti izrade.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun