Uradi sam životinje od recikliranog kartona

Uradi sam životinje od recikliranog kartona

Autor Babysits
3 min čitanja

Reciklirani karton zabavan je i svestran materijal koji smo svi skloni skrivati negdje u svom domu. Pa umjesto da ga bacite u kantu za recikliranje, zašto ne biste napravili nešto lijepo s njim? Okupite djecu, izvadite boju i pokrenite svoju kreativnost!

Podučavanje djece o ravnoteži našeg osjetljivog ekosustava je jako važno. Kako bismo vam pomogli započeti razgovor s djecom o tome, napravili smo ovu zabavne uradi sam životinje od kartona čiju izradu možete pratiti! Zašto ne kombinirati zabavu i učenje dok zajedno izrađujete svoje divlje životinje?

Uradi sam od kartona za djecu

Za početak, sve što će vam trebati su škare, olovka i malo kartona. Ako znate koju životinju želite napraviti, možete početi crtanjem jednostavnog obrisa na karton. Ne morate biti previše precizni jer kasnije možete dodati detalje s malo boje.

Izrada za djecu

Ideja je da vaši oblici budu super jednostavni! Napravili smo životinjske oblike kako bi otprilike predstavljali svaku od naših životinja divljih životinja, a zatim smo napravili noge u obliku slova "U" koje se mogu staviti na svoje mjesto kroz dva proreza koja smo izrezali na svakom obliku tijela.

Izrezani karton

A sada je vrijeme za slikanje! Koristili smo akrilne boje koje odgovaraju prirodnom izgledu životinja. Naravno, ako želite malo začiniti stvari i napraviti ljubičastog slona ili plavu žirafu, samo naprijed! Nakon što se osnovni slojevi osuše, možete upotrijebiti s kist s tankim vlaknima kako biste dodali sve one zabavne dodatne detalje poput žirafinih pjega.

Obojani oblici

Nakon što ste završili s bojanjem kartonskih životinja i one su se imale vremena osušiti, napokon ih možete sastaviti za konačni rezultat!

Kartonska izrada

I voilà! Uskoro ćete imati krdo divljih životinja. Izgledaju sjajno sjedeći na polici pored dječjih knjiga, ili ako se nanižu na konac i postanu pokretne.

Izrada kartonskih životinja

Jesi li uživali u ovome uradi sam projektu? Pogledajte naše druge uradi sam za još sjajnih ideja za djecu!

I ne zaboravite podijeliti svoje kreacije s nama na Instagramu! Označite @babysits i pokažite svoje divlje životinje.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun