Slikanje dinosaura rukama

Slikanje dinosaura rukama

Autor Babysits
3 min čitanja

Djeca najviše vole raditi nered! Pa zašto im ne dopustiti da uprljaju ruke, zabave se i budu kreativni? Naš uradi sam projekt otisaka ruku u obliku dinosaura jednostavan je, brz i zabavan za mališane.

Pogledajte naš detaljni video tutorial o izradi otisaka ruku o obliku dinosaura! Za detaljniji opis pročitajte naš blog u nastavku.

Sve što vam treba za ovaj uradi sam projekt je malo boje i papira! Koristili smo papir za akril od 400 grama, ali bilo koji deblji papir će poslužiti.

Prvi korak je pokrivanje ruke vašeg djeteta bojom. Možete koristiti više boja, ovisno o tome kako želite da vaš dinosaur izgleda! To može učiniti i samo ako je malo starije i mislite da boja neće završiti na tepihu ili zidovima! Nakon što završite s bojanjem ruku, možete prijeći na sljedeći korak i pritisnuti ruku ravno i čvrsto na list papira.

Uradi sam naslikani dinosaur od otisaka ruke

Naravno, možete napraviti otisaka ruke u obliku dinosaura koliko vam srce želi. Mi smo se odlučili smo za 3! Nakon toga smo prošli s kistom da popunimo prazna mjesta.

Uradi sam dinosaur od otiska ruke

Kad ste zadovoljni s otiscima ruku, možete ići dalje i dodati repove dinosaurima. Odlučili smo se za ravne i jednostavne repove, ali vaša djeca mogu biti kreativnija i ako žele mogu dodati, na primjer, savijene repove

Uradi sam dinosaur od otiska ruke s repovima

Zatim dinosauru možete dodati detalje. Dodali smo šiljke duž repova naših dinosaura.

Uradi sam dinosaur od otiska ruket točkice detalji

A za pravu mjeru, zašto ne biste koristili prste za napraviti točke na leđima svojih dinosaura?

Uradi sam dinosaur od otiska ruke

Na kraju, dodajte oči i osmijeh i gotovi ste!

Uradi sam dinosaur od otiska ruke

Naši otisci ruke u obliku dinosaura su izgledali sjajno na hladnjaku, a vi ih možete pričvrstiti i na pano u sobi vašeg djeteta, ili zašto ga ne biste uokvirili kao uspomenu?

Uradi sam dinosaur od otiska ruke ideja za slikanje

Djeca će iskoristiti svaku priliku za uprljati ruke! Stvaranje vlastite umjetnosti slikanjem dinosaura prstima savršen je način da vaša djeca nauče o dinosaurima, a da istovremeno budete interaktivni i zajedno se zabavljate. Paleontolozi nagađaju da ima mnogo dinosaura koji su još uvijek neotkriveni. Pitajte svoju djecu što misle kakvi dinosauri tek trebaju biti otkriveni!

Jeste li uživali u našem uradi sam projektu izrade dinosaura od otisaka ruku? Voljeli bismo vidjeti vaša remek-djela! Označite nas na Instagramu @Babysits ili podijelite s nama na Facebooku.

Ne propustite naše ostale uradi sam projekte! Pogledajte ovdje za više sjajnih ideja.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun