Kako napisati dobru recenziju za svoju babysittericu

Kako napisati dobru recenziju za svoju babysittericu

Autor Babysits
4 min čitanja

Odabir nekoga tko će se brinuti o vašoj djeci nije nešto što treba olako shvatiti, važno je znati je li osoba pouzdana i ispunjava li vaše zahtjeve za posao čuvanja djece ili ne. Jednako tako, važno je da babysitterice znaju da mogu vjerovati obiteljima koje ih zapošljavaju. Zbog toga vam u ovom članku želimo pokazati kako napisati sjajnu recenziju, bilo da se radi o babysitterici, dadilji ili roditelju i zašto je to toliko važno.

Koliko često u „stvarnom“ životu dijelite svoja pozitivna ili negativna iskustva s ljudima oko sebe? Bilo da se radi o neljubaznoj blagajnici u supermarketu ili izuzetno ljubaznoj gospođi koja vam je pomogla nositi kolica do autobusa. Takve stvari će vam se događati svaki dan i često ih dijelite s ljudima u svom životu. Pa zašto je onda naše ponašanje na internetu toliko drugačije? Pogotovo kada je riječ o čuvanju djece, povjerenje i iskustvo drugih jako su važne informacija koje trebamo znati. Zato vam dajemo nekoliko dodatnih savjeta kako ostaviti dobru recenziju za babysittericu ili roditelja!

Zašto su recenzije važne?

Platforma Babysits nije agencija za čuvanje djece, već zajednica za čuvanje djece za obitelji i babysitterice. Ovdje mogu samostalno doći u kontakt jedni s drugima i donositi vlastite odluke na temelju svojih individualnih potreba. Prvi dojmovi su nevjerojatno važni. Oni određuju žele li babysitterice i roditelji stupiti u kontakt jedni s drugima. To je, također, razlog zašto je ostavljanje recenzija i njihovo postojanje na vašem profilu vrijedno. Ako babysitterica ima jednu ili više pozitivnih recenzija, to će pozitivno utjecati na dojam roditelja. Roditelj sada zna da je babysitterica već stekla iskustvo i da bi ih drugi roditelji preporučili. Isto vrijedi i za povratne informacije o roditeljima. Ako babysitterica vidi pozitivnu recenziju na profilu obitelji, onda zna da su druge babysitterice doživjele rad s ovom obitelji kao pozitivan i pouzdan.

Drugi razlog zašto su vam recenzije važne je naš sustav znački. Ako dobijete recenziju od drugog korisnika, značka za recenzije će se otključati, dajući vam 80 bodova. I što više bodova skupite, to će vaš profil biti vidljiviji drugim korisnicima i više ćete poruka primiti.

Posljednji razlog važnosti pisanja recenzija je veliki broj članova na Babysitsu. Budući da Babysits ima više od 2,9 milijuna korisnika širom svijeta, nemoguće nam je pratiti sve profile. Zbog toga su vaše recenzije vrlo cijenjene. Daju nam iskrene savjete i pomažu u održavanju i povećanju kvalitete brige o djeci. Osim toga, omogućujete nam da osnažimo roditelje i babysitterice.

Savjeti za pisanje smislene i korisne recenzije

Ako želite napisati recenziju za babysittericu, dadilju ili roditelja, pomći će vam da se zamislite u njihovom položaju. Da ste na njihovom mjestu, što biste željeli pročitati u recenzijama drugih roditelja ili babysitterica? Na primjer, ako ste roditelj, prilikom pisanja recenzija za pružatelje/ice usluga brige o djeci možete uključiti sljedeće informacije:

  • Koliko je djece bilo prisutno na terminu za čuvanje djece
  • Čime se babysitterica isticala od drugih
  • Aktivnosti tijekom termina za čuvanje djece

Također je vrlo važno pisati o vašem općenitom zadovoljstvu babysittericom. S druge strane, babysitterica može uključiti sljedeće točke prilikom pisanja recenzije:

  • Koliko je djece bilo prisutno na terminu za čuvanje djece
  • Kakva je bila komunikacija s roditeljima
  • Je li ispoštovano dogovoreno vrijeme

U nastavku je primjer recenzije koja po našem mišljenju sadrži sve važne informacije, a usto je kratka i konkretna. Tko ne bi htio zaposliti Maju?

primjer kako napisati recenziju

Kako ostaviti recenziju

Posljednje, ali ne i najmanje važno, želimo objasniti kako i gdje točno možete ostaviti recenziju za drugog korisnika/icu. Za razliku od referenci, recenziju možete ostaviti samo ako ste stupili u interakciju s korisnikom/icom putem Babysits sustava za razmjenu poruka. Ako je to slučaj i već ste kontaktirali s korisnikom/icom, kliknite gumb Recenzija u razgovoru u dolaznoj pošti. Ako tu kliknete, bit ćete preusmjereni na stranicu za recenzije. Možete i tu napisati anonimnu recenziju.

Ako ste prvi objavili recenziju, obavijestit ćemo drugog korisnika. Prvih 14 dana drugi korisnik/ica neće moći vidjeti
vašu recenziju dok je i sam/a ne napiše (stoga se nemojte bojati biti iskreni!).

Ako imate više pitanja o recenzijama ili referencama, možete pogledati našu stranicu s čestim pitanjima. Nadamo se da će vam ovo pomoći i hvala vam što ste dio Babysits zajednice!


Tražite li babysittericu ili posao čuvanja djece na vašem području? Možete ga pronaći ovdje:

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun