Kontrolni popis za zaštitu djece u kući: kako zaštititi svoje dijete

Kontrolni popis za zaštitu djece u kući: kako zaštititi svoje dijete

Autor Babysits
3 min čitanja

Sigurnost vašeg djeteta jedna je od najvažnijih stvari na svijetu, osobito u kući. Slijedeći naših 5 savjeta, postat ćete stručnjak u zaštiti djece u kući.

Nova beba je na vidiku i vjerojatno se osjećate uzbuđeno i pod stresom u isto vrijeme. Jedna od najvažnijih stvari koje biste trebali uzeti u obzir kao novi roditelj je sigurnost vaše nove bebe, počevši od zaštite u kući.

How to childproof your house: 5 child safety hacks every parent needs to know

Kako biti siguran kod kuće s djecom

Kada beba stigne, sve oko vas će preplaviti radost. Prvi mjeseci bit će potpuno novi svijet i vaša rutina će se vjerojatno okrenuti naglavačke.

I u tren oka, vaša beba će početi puzati. To znači da biste trebali biti spremni kad ona počne hodati po kući.

Kako možete zaštititi svoju djecu u kući?

Odlična vijest je da ne morate potrošiti cijelo bogatstvo kako bi vaše dijete bilo sigurno kod kuće. Zaštite za djecu mogu biti pristupačne i relativno jednostavne za napraviti.

Ovdje možete provjeriti 5 jeftinih načina za zaštititi dijete u kući.

1. Sigurnosne brave za prozore

Prvo, morate zaštititi svoje prozore. Ako želite držati prozore otvorenima bez brige da će vaše dijete pasti s njih, svi prozori moraju imati dodatne sustave zaključavanja kako biste spriječili da ih djeca otvore. Osim toga, trebaju biti opremljeni zaštitnom ljepljivom trakom.

2. Kvake za vrata za dječju zaštitu

Kako biste svoje kvake na vratima prilagodili djeci, možete to jednostavno napraviti pomoću materijala koji imate kod kuće! Uzmite Tupperware spremnik i izrežite prorez u njemu prije nego što ga stavite preko kvake. Zategnite dno poklopca i eto ga!

3. Štitnici za rubove

Za zaštitu rubova zidova i kutova namještaja morate koristiti materijal otporan na udarce. To će vam pružiti mir jer će ova sigurnosna mjera spriječiti da vaše dijete udari glavom.

4.Sakrijte opasne tvari

Tvari kao što su lijekovi, deterdženti, alkohol, duhan, biljni proizvodi, upaljači, itd. moraju se čuvati na mjestima nedostupnim djeci: na vrhu ili u zaključanim ladicama. Najviše biste trebali paziti na tablete i male predmete koje djeca mogu progutati.

5. Očistite pristupne puteve

Ti putevi moraju biti očišćeni od svih prepreka dok su djeca još uvijek vrlo mala. Alternativno i valjano rješenje je i korištenje sigurnosnih ograda. To će spriječiti djecu da se ozlijede dok puze ili hodaju po kući, a posebno će biti korisne na vrhu i dnu stubišta.


Popis definitivno može biti duži, ali ovo je 5 najvažnijih sigurnosnih savjeta koje bi svaki roditelj trebao znati kako bi zaštitio djecu u kući.

Sigurnost beba važan je dio od rođenja malog djeteta. Ako imate babysittericu, svakako joj objasnite kako će zaštititi vaše dijete i kako je vaša kuća podređena sigurnosti djece. Bolje spriječiti nego liječiti. Važno je biti oprezan i organiziran s djecom, a još više s novorođenčadi.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun