Najbolji savjeti za putovanje s djecom

Najbolji savjeti za putovanje s djecom

Autor Babysits
4 min čitanja

Bilo da se radi o vašem prvom putovanju nakon rođenja djeteta ili tisućitom, možda tražite načine kako izbjeći stres i kaos koji mogu isplivati na površinu. Srećom, sastavili smo popis najboljih savjeta kako bi putovanja s djecom prošla glatko, počevši s pripremom! Čitajte dalje da biste doznali više savjeta.

Djeca često mogu biti energična i nestrpljiva, ali se, također, mogu vrlo brzo umoriti i postati razdražljiva. Zvuči kao recept za katastrofu, zar ne? Međutim, priprema unaprijed i prilagodba vašeg plana putovanja djetetovom ritmu može biti sjajan način izbjegavanja potencijalne katastrofe (ili barem većine njih)!

Ispod su naši najbolji savjeti kako je izbjeći i učinili putovanje s djecom laganim!

Najbolji savjeti za obiteljska putovanja

Odaberite pravo odredište

Prije svega, kada tražite ideje za odredište, uvijek je važno uzeti u obzir potrebe i ukuse djece. Odaberite hotel koji zadovoljava potrebe djece ili potrebe putovanja po pitanju svega - od smještaja do rekreacije. Obično je dobra ideja uključiti svoje dijete u donošenje odluka, tako da se osjeća uključeno u putovanje!

djeca putovanje

Odredite budžet za putovanje

Putovanje s obitelji ne mora biti skupo. Dobro je planirati unaprijed i imati predodžbu o tome koliko biste željeli potrošiti tijekom putovanja. Na taj način možete pratiti jeste li u okviru ili izvan budžeta. Naravno, potpuno ste slobodni ponekad biti rastrošni kad se radi o nekim posebnim iskustvima za vašu djecu i obitelj. Važno je imati dobar pregled budžeta kojeg se želite držati, što će vam pomoći riješiti se dijela stresa oko troškova putovanja.

Napravite fleksibilan raspored – nemojte pretjerivati

Ako pokušate vidjeti svaku znamenitost ili učiniti sve što se nudi, možda će to rezultirati dodatnim stresom koji se inače mogao izbjeći. Pokušajte ne pretrpati svoj raspored s mnoštvom planova. Što je još važnije, ne zaboravite da ćete u svoje planove putovanja morati uklopiti druge bitne aktivnosti, kao što su vrijeme za spavanje, vrijeme za užinu, odlazak na tutu i još mnogo toga.

Planiranje obiteljskog putovanja

To je dobro unaprijed uključiti u svoje planove i raspored, misleći i o, na primjer, tome gdje možete nešto prigristi ili otići u toalet (pa čak i imati na umu ili pri ruci neka druga rješenja u slučaju da netko iznenada osjeti veliku potrebu)!

Očekujte neočekivano

Na kraju krajeva, stvari neće uvijek ići po planu. Jako je dobro imati plan za nepredviđene situacije u slučaju da nešto iskrsne i plan puta se promijeni. To može značiti, rezervne hotele, mjesta za jelo, aktivnosti ili čak potpuno drugo rezervno odredište.

Ne zaboravite obiteljske suvenire

Suveniri su poseban način za pamćenje obiteljskog putovanja! Oni mogu podsjetiti na to kako ste se vi i djeca osjećali u to vrijeme, koje ste aktivnosti radili i u čemu ste najviše uživali na zajedničkom putovanju.

Suveniri mogu biti svih oblika i veličina. Mogu biti tipični "turistički", na primjer, privjesci za ključeve, magneti ili druge sitnice. Mogu biti vrlo jedinstveni, npr. nešto lokalno proizvedeno što se ne može naći nigdje drugdje! Bili veliki ili mali, turistički šarmantni ili jedinstveno lokalni, ono što je važno su uspomene i radost koju donose vama i obitelji.

Dječji suveniri s putovanja

Zapravo, suveniri ne moraju ni biti fizički! Fotografije (digitalne ili fizičke) fantastičan su primjer toga i sjajan način za bilježenje uspomena na zabavno obiteljsko putovanje.

Vjerujte svojoj djeci

Iako se djeca mogu činiti kao najveći uzrok potencijalnog kaosa ili nesigurnosti tijekom putovanja, pravo je zadovoljstvo vidjeti ih kako istražuju nove okruženja i otkrivaju nove kulture! Vjerujte u njih, djeca se mogu brzo prilagoditi promjenama, a znatiželja potaknuta putovanjima može još više pomoći ovoj prilagodbi! Nema boljeg načina da djeca otvore svoja srca svijetu oko sebe i razumiju njegovu ljepotu i raznolikost.

djeca putovanje


Babysits je aktivan u 50+ zemalja, tako da možete koristiti Babysits i za pronalaženje babysitterice tijekom putovanja! Primjerice, ako želite izaći na ugodnu večeru, samo s odraslima, ili vam je jednostavno potrebna dodatna pomoć oko brige o djeci tijekom dana, možete pronaći lokalnu babysittericu gdje god putujete!

Sve zemlje u kojima je Babysits dostupan možete pogledati ovdje: www.babysits.org

Također, možete koristiti isti Babysits račun za prijavu i kontaktiranje s babysittericama u bilo kojoj od zemalja.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun