10 savjeta za prvi dan čuvanja djeteta

10 savjeta za prvi dan čuvanja djeteta

Autor Babysits
4 min čitanja

Ostavljanje djeteta s babysittericom prvi put igra je živaca. Koristite naš popis i savjete za prvo čuvanje kako bi prvi dan prošao glatko.

Velika je vjerojatnost da ste zabrinutiji od svog djeteta zbog prvog dana čuvanja! Zato se ugledajte na njega i ne zaboravite opustiti se.

Igra živaca je prvi put ostaviti dijete samo s babysittericom, pogotovo ako često ne provodite vrijeme bez svog djeteta. Znate sve o svom djetetu i kako se brinuti njemu, pa prepuštanje uzdi nekome drugome može biti izazov.

Ali, ne mora biti. Znati što možete očekivati i pripremljenost mogu vam pomoći da prvi termin čuvanja djeteta glatko prođe vama, vašem djetetu i babysitterici. Pogledajte naših top 10 savjeta za uspješan prvi termin čuvanja djece.

10 savjeta za prvi dan čuvanja djeteta

 
 

1. Znajte s kim radite

Najvažnija stvar koju možete učiniti kako biste se osjećali ugodnije ostaviti svoje dijete s babysittericom je znati s kim radite. Prije prvog termina za čuvanje djece zakažite osobni sastanak s njom kako biste obavili intervju. Ako steknete ukupan dojam o njezinom karakteru, zatražite reference i certifikate i općenito se bolje upoznate, imat ćete više povjerenja kada dođe prvi dan.

2. Pripremite ono što bi joj moglo zatrebati

Babysitterica još neće znati koje su omiljene igre, aktivnosti, filmovi ili hrana vašeg djeteta. Stoga, za prvi termin čuvanja djece, može biti korisno pripremiti te stvari prije nego što ona stigne. Na taj način imat će puno toga za raditi zajedno, a babysitterica može bolje upoznati rutinu vašeg djeteta, što ga zanima i koje su aktivnosti prikladne.

3. Navedite popis podataka za kontakt

Nikada ne ostavljajte babysittericu bez da joj prethodno date popis brojeva za kontakt, uključujući kontakt podatke za hitne slučajeve. Ako je relevantno, babysitterici ćete također trebati pružiti informacije o potrebnim lijekovima i/ili alergijama koje vaše dijete ima.

4. Koristite naš popis za čuvanje djece

Da bismo vam olakšali život, napravili smo kontrolni popis za čuvanje djece koji možete proći sa svojom babysittericom. Prije nego što odete prođite cijeli popis.

5. Obiđite svoju kuću s babysittericom

Obiđite svoju kuću s babysittericom i pokažite joj gdje držite sve što bi joj moglo zatrebati, kao što su rezervna odjeća za vaše dijete, pribor za prvu pomoć, svjetiljka, grickalice itd.

6. Razgovarajte o dnevnom rasporedu vašeg djeteta

Ovo možete detaljno ili ležerno koliko želite. No, ako više volite da se vaše dijete drži svoje rutine, može biti korisno proći dnevni raspored s babysittericom. Tako će bolje znati što je dopušteno, a što nije, u koje bi vrijeme dijete trebalo večerati i ići u krevet itd.

7. Razgovarajte o kućnim pravilima i odgovornostima babysitterice

To može biti korisno kako biste bili sigurni da ste vi i babysitterica usklađeni po pitanju njezinih dužnosti, kao i toga što vaše dijete smije raditi, a što ne. Djeca će često pokušati zaobići pravilo koliko šećera stvarno smiju jesti ili, na primjer, vrijeme kada obično idu u krevet.

8. Organizirajte probni rad

Možete i organizirati probni rad i dati babysitterici da čuva dijete nekoliko sati dok ste vi tu da nadgledate. To može pomoći da babysitterici i vašem djetetu bude ugodnije jednomu s drugim, a vama dati bolju predodžbu o tome kakva je ona.

9. Nemojte djetetu dati do znanja da ste pod stresom

Ako ste jako nervozni zato što prvi put ostavljate dijete s babysittericom pobrinite se da taj osjećaj ne prenesete na njega. Ono će, često, upiti sve što osjećate i zrcaliti to. Dakle, kada se pozdravljate s njim, zagrlite ga i nasmiješite mu se i uvjerite ga da ćete se uskoro vratiti.

10. Obavijestite svoje dijete o terminu čuvanja

Važno je unaprijed obavijestiti dijete o planiranom terminu čuvanja. To se često previdi, ali i djeci treba vremena da se pripreme! Stoga može biti dobra ideja razmotriti upoznavanje babysitterice s djetetom unaprijed. Na dan čuvanja, vaše dijete će je prepoznati, što će mu pomoći da se osjeća ugodnije. Razveselite i uzbudite dijete zbog dolaska babysitterice i naglasite koliko će se zajedno zabaviti!


Nadamo se da su vam ovi savjeti za čuvanje djece i naš popis bili korisni! Tražite li babysittericu? Koristite Babysits kako biste pronašli babysittericu u vašoj blizini.

Sretno s vašim prvim terminom čuvanja djece!

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun