Riješite kviz o obiteljskim psima!

Riješite kviz o obiteljskim psima!

Autor Babysits
7 min čitanja

Koja se pasmina najbolje uklapa u vašu obitelj i životne uvjete? Na to ponekad može biti stvarno teško odgovoriti jer je u igri mnogo čimbenika. No, srećom, dali smo sve od sebe da vam olakšamo odluku! Odmah riješite naš kviz o psima i otkrijte koji se psi mogu uklopiti u vašu obitelj ili životne uvjete i steknite bolji uvid u stvari koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru pasmine pasa.

Odmah riješite naš kviz o psima i otkrijte koji se psi mogu uklopiti u vašu obitelj ili životne uvjete i steknite bolji uvid u stvari koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru pasmine pasa.

Koliko prostora imate, kakvu kuću imate?

(što od sljedećeg najbolje prikazuje vaše životne uvjete)

type of house

A - Možda je teško udomiti velikog psa koji treba puno prostora za isprazniti svoju energiju ako živite u stanu. U tom slučaju, možda bi bilo bolje uzeti u obzir manje pasmine pasa, međutim, ovisno o veličini stana i raspoloženju psa svakako je moguće udomiti i veće pse!

B - Psi srednje veličine mogli bi se savršeno uklopiti u vašu situaciju! Ovdje imaju dovoljno mjesta za trčanje i igru. No, to ne znači da ne možete udomiti manjeg ili većeg psa!

C - Wow! Dvorac, stvarno?! Zašto ne biste razmotrili velike pasmine pasa, koje će imati dovoljno prostora za lutanje okolo, a čak bi vam mogle pomoći i u zaštiti vašeg dvorca.

Imajte na umu da vas životni prostori različitih veličina ne diskvalificiraju za udomljavanje određenih pasmina pasa, ali važno je imati na umu veličinu psa i koliko će mu prostora možda trebati pri odabiru pasmine koju biste željeli udomiti.

Što mislite o psećoj dlaci?

hair type

A - Ako vam ne smeta pseća dlaka, imate puno opcija! Međutim, ako niste ljubitelj dugodlakih pasa, možda je jednostavnije udomiti psa koji ima kraću dlaku. Oni općenito zahtijevaju manje posla kada je u pitanju dotjerivanje (moraju se rjeđe češljati ili šišati), a to, također, može rezultirati i provođenjem manje vremena usisavajući pseće dlake po kući.

B - Ahhhh pseća dlaka! Srećom, postoji dosta pasmina koje su hipoalergene! To znači da im općenito dlaka manje opada i manje utječe na one alergične na pse. To ih čini idealnim u slučaju da ste vi ili netko iz vaše obitelji alergični na pse i pseću dlaku ili jednostavno niste veliki ljubitelj čišćenja pseće dlake.

C – TAKO JE PAHULJAST! Ako baš baš baš volite pse s dugom dlakom, onda je prilično očito da biste trebali započeti potragu za pasminom pasa s dugom dlakom! Srećom, postoji mnogo različitih pasmina dugodlakih pasa, raznih veličina, čak i nekih koje su i hipoalergene i ne opada im puno dlake.

Koja je vaša razina energije?

Energy level

A - Ako ne želite biti posebno aktivni kako biste pratili svog psa, možda je najbolje razmisliti o udomljavanju pasmine psa koja ne zahtijeva veliki angažman. Treba uzeti u obzir i ima li slobodnog prostora lutanje, trčanje i igru kada ga nemate vremena prošetati ili je uglavnom zatvoren u manjim prostorima (u tom slučaju možda ćete morati odvojiti više vremena kako biste bili aktivni s psom.)

B – Tražite li prijatelja za hodanje/trčanje, ali niste raspoloženi za trčanje maratona jureći svog psa posvuda? Onda je u vašem slučaju pasmina pasa sa srednjom razinom energije vjerojatno najprikladnija. To su psi kojima će možda trebati malo dodatne aktivnosti, odlazak u park nekoliko puta tjedno na igru ili nešto dulje šetnje.

C - Pro-sportaš? Možda tražite psa koji vas može pratiti! U tom slučaju, trebali biste pogledati pasmine kao što su radni psi, koji su ispočetka uzgajani za aktivnosti kao što su lov, nošenje stvari ili obavljanje sličnih poslova. Ove pasmine su općenito prikladnije za pridružiti vam se na trčanju i možda će im trebati dodatna aktivnost kako bi se održao njihov način života i razina energije.

I? Koji je vaš konačni rezultat?

Ovdje saznajte o nekim od naših omiljenih pasmina pasa na temelju vaših odgovora.

Small dogs

Mops - AAA

Mops voli kad može ići bilo gdje sa svojim vlasnikom. Pas je sretan među ljudima i vrlo je prilagođen djeci. Ako dođu posjetitelji, mops ih radosno dočekuje.

Špic - AAB

Iako je špic izvorno bio pas čuvar, to je zapravo pas za pratnju. Voli kad mu je udobno, mazi se s obitelji i svojim vlasnikom cijeli dan. Špic je, također, iznimno dobar s drugim psima. Vrlo je sladak, odan i živahan i zato se voli igrati vani s djecom.

Kern terijer - AAB

Kern terijer ima mnogo afiniteta prema djeci. Ovo je lijepi obiteljski pas i uvijek je spreman za igru. Prati sve koji mu posvećuju vrijeme i pažnju.

Cute dogs

Maltezer - AAC, ABA, ABB, ABC

Ove mali nitkovi su puni energije i vrlo su poslušni i inteligentni. Pored toga, maltezer je pogodan za alergičare. Maltezeri su vrlo dragi prema djeci i drugim psima. Zbog sve te energije možda ne vole uvijek mirno sjediti, ali ipak uživaju i u maženju sa svojim vlasnikom.

Bigle - BAC

Ako volite veselog, okretnog i pametnog psa, onda ćete doći na svoje s biglom. Budući da su tako veseli, ovi psi se mogu dobro slagati s djecom i drugim psima. Bigl je savršeno prikladan za društvo.

Samojed - BCA / BCB / BCC

Samojed je prijateljski raspoložen prema ljudima i životinjama. Vole djecu i provode vrijeme s obitelji. Samojed nije nužno pas s puno energije, ali voli trčati dva puta tjedno, kako bi se riješio viška energije.

Dogs

Engleski koker španijel - BAC

Ovaj se pas savršeno uklapa u obitelj. Vrlo je nježan, privržen i voli biti s vlasnikom. Budući da je engleski koker španijel pravi lovački pas, otkrit ćete da je, također, pun energije i može biti vrlo veseo.

Labradoodle - BAB, BBA, BBB, BBC, CBA, CBB, CBC

Labradoodle je pogodan za alergičare. Osim toga, labradoodle je, također, bio vrlo pogodan kao obiteljski pas i pas pomagač. Također, često služe kao terapijski psi za djecu s posebnim potrebama kao što je autizam.

Pudlica - BAB, BBA, BBB, BBC, BCA, BCB, BCC

Pudlica je prekrasan pas koji je izuzetno inteligentan, vrlo društven i pogodan za alergičare. Općenito voli ljude i životinje i dio je obitelji. Pudlicama uvijek trebaju izazovi kako im ne bi bilo dosadno. Zbog toga često pomažu kao pas vodič ili rade s ljudima s posebnim potrebama, na primjer autističnom djecom.

Hairy dogs

Bokser - CAC

Bokser je energičan i vrlo odan pas koji je nježan prema djeci. Zbog stava se ponekad može činiti pomalo dominantnim, ali se zapravo može dobro slagati s drugim psima.

Irski seter - CAA

Ako tražite prijateljski rapoloženog i sretnog psa koji voli životinje, onda ste na svome s irskim seterom. Osim toga, ovaj prekrasan pas je, također, nježan i super inteligentan!

Engleski buldog - BAA

Engleski buldog je vrlo jak i mišićav. Ali, neka vas ne odvrati izgled ili figura psa! Kada su dobro socijalizirani, oni su izuzetno dragi i prema djeci i drugim psima. Engleski buldog voli trošiti svoj višak energije igrajući se.

Family dogs

Labrador retriver i zlatni retriver - CAB

Ovi psi su vrlo pogodni za obitelj. Oni su vrlo dragi prema djeci i drugim psima. Osim toga, oni su pravi psi i za druženje. Vole se igrati i imaju puno energije. Prikladni su kao lovački psi, psi za pratnju, pa čak i kao vodiči.

Newfoundland - AZTN, CCB

Newfoundland je pravi obiteljski pas koji je vrlo drag, susretljiv i nježnog karaktera. No, morate dobro odgojiti ovog psa ako je još uvijek štene. Dobro se slažu s drugim psima i djecom. No, baš kao i bokser, Newfoundland može djelovati dominantno, pa možda neće uvijek kliknuti s drugim psima.

Bernski planinski pas - CCC

Bernski planinski pas je vrlo drag i odan. Tu odanost i naklonost ne pokazuje samo svom vlasniku, već i djeci. Ipak, morate paziti na druge pse, jer ponekad može biti vrlo dominantan. Također se pobrinite da dovoljno vježba vani kako ne bi bio previše razdragan u zatvorenom prostoru.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun