Briga o djeci nakon razvoda

Briga o djeci nakon razvoda

Autor Babysits
4 min čitanja

Razvod nije odluka koju je lako donijeti ijednom paru, a kada su u pitanju i djeca može biti još teže. Zapošljavanje babysitterice može biti izazovan zadatak, ali važan jer može biti ključan da taj prijelaz bude što manje stresan za djecu.

Babysitterica može pružiti prijeko potrebnu stabilnost u njihovim životima tijekom ovog turbulentnog vremena. Prava babysitterica, također, može pomoći prenijeti roditeljima posljedice koje razvod može imati na djecu.

Pokušaj postizanja dogovora o tome tko bi se trebao brinuti o vašoj djeci može biti težak. Što se događa ako se roditelji ne slažu? Kako pristupiti neugodnim pravilima koja su sada na snazi zbog razvoda? Ovdje smo da vam pomognemo, evo nekoliko savjeta kako olakšati prijelaz.

Dijete bi trebalo biti na prvom mjestu.

Morate biti spremni na kompromis, pokušati ostaviti svoje razlike po strani gdje je to moguće i usredotočiti se na dijete. Kakva će babysitterica odgovarati vašem novom životu i je li sposobna podržati djecu kroz ovo teško prijelazno razdoblje? Dajte djeci dovoljno informacija da ih pripremite za nadolazeće promjene u njihovim životima. Odgovorite na njihova pitanja što je moguće istinitije, ali zapamtite da ne moraju znati sve razloge razvoda.

Napravite raspored

Koju vrstu babysitterice trebate? Imate li oboje slično radno vrijeme, trebate li zaposliti babysittericu na puno radno vrijeme? Ili trebate babysittericu na nepuno vrijeme nakon vašeg radnog vremena? Ovo su važna pitanja koja trebate postaviti, možda bi vaš partner radije proveo više vremena s djetetom nego zaposlio babysittericu. Također je dobro razgovarati o tome tko će se brinuti o djetetu u malo vjerojatnom slučaju da babysitterica otkaže i isplanirati unaprijed kako bi se izbjegle nesuglasice. Kada je to moguće, svedite na minimum nepredvidive rasporede, prijelaze ili nagla razdvajanja.

Zapošljavanje babysitterice

Kako pronaći babysittericu prikladnu za vašu novu obiteljsku dinamiku? Čuvanje djece može biti od velike pomoći u tim situacijama. Naš cilj je osnažiti roditelje i zajednicu za čuvanje djece na globalnoj razini. Vjerujemo u budućnost koja potiče lakša rješenja u svakodnevnom životu. Prilikom zapošljavanja babysitterice tijekom/nakon razvoda, dobro je da oba roditelja odaberu istu jer djetetu može biti teško imati dva doma i više babysitterica. Imati istu babysittericu u oba doma pruža veću stabilnost, što će zauzvrat pomoći tijekom ovog prijelaza.

Razgovarajte o svojim potrebama

Dobra je ideja razgovarati o tome što vam oboma treba u smislu babysitterice. Jedno bi možda više voljelo mlađu koja može biti kreativna i igrati se s djecom. Drugo može preferirati stariju s dugogodišnjim iskustvom. Bilo bi dobro da oba roditelja izaberu u uži krug po nekoliko babysitterica i pokušaju se dogovoriti oko jedne. To može pomoći u izbjegavanju većih nesuglasica. Neka djeca vole provoditi pola vremena sa svakim roditeljem, druga više vole stabilnost jednog doma i posjeta drugom roditelju. Neki roditelji odluče ostati u istom domu, ali to funkcionira samo u rijetkim okolnostima. Zbog toga je jedna zajednička babysitterica najbolja jer previše promjena može preplaviti dijete. Oba roditelja bi trebala raditi na održavanju iste rutine i discipline u oba kućanstva. Slična očekivanja po pitanju vremenu spavanja, pravila i domaće zadaće smanjit će anksioznost, osobito kod mlađe djece.

Budžet

Koliko ćete platiti vašoj babysitterici? To je, također, tema o kojoj roditelji trebaju razgovarati. Oba se roditelja moraju izjasniti o naknadi koja odgovara svačijem budžetu. To može biti nezgodna tema, ali ako imate poteškoća, možete pogledati i prosječnu cijenu babysitterice što će vam pomoći oko dogovora.

Emocionalne teme

Dobra je ideja svojoj babysitterici objasniti okolnosti. Recite joj je li bio težak period vašoj djeci. Dajte joj savjet što reći ako djeca postavljaju teška pitanja u vezi s razvodom roditelja. Zamolite je da vam da povratnu informaciju ako primijeti znakove da se vaše dijete muči zbog nedavnog razvoda. Važno je pripaziti na promjene u ponašanju, bilo kakvi novi ili promjenjivi znakovi neraspoloženja, tuga, anksioznost, školski problemi, ili poteškoće s prijateljima, apetitom i snom mogu biti znakovi problema.


Sve u svemu, najvažniji savjet je staviti svoju djecu na prvo mjesto. Oba roditelja žele samo ono što je najbolje za njihovu djecu. Može biti izazovno pronaći savršenu opciju, ali nadamo se da ćete uz pomoć Babysitsa uz ove savjete oboje pronaći babysittericu koja je savršena za vašu obitelj. Babysits, također, možete koristiti za pronalaženje dadilje ako tražite dodatnu pomoć u tom razdoblju.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun