Što je čuvanje djece na daljinu

Što je čuvanje djece na daljinu

Autor Babysits
5 min čitanja

Koliko ste stvari posljednjih godina uspjeli napraviti na daljinu? Ako je odgovor prilično, bit će vam drago znati da Babysits sada pruža i uslugu virtualnog čuvanja djece! Želite li znati više o tome? Otkrijte novi svijet virtualnog čuvanja djece!

Što je virtualno ili čuvanje djece na daljinu i zašto je korisno?

Što mislimo pod čuvanjem djece na daljinu? Čuvanje djece na daljinu ili virtualna briga o djeci pomaže zabaviti, paziti ili brinuti se o djetetu na daljinu pomoću aplikacije za video pozive kao što su Skype ili Facetime. To roditeljima može biti dragocjeno iz mnogo razloga. Ako je roditelj trenutno zaokupljen ili se treba usredotočiti na nešto, na primjer dok radi od kuće, može biti stvarno korisno da djeca imaju virtualnu babysittericu koja će ih zabaviti.

Na taj način virtualno čuvanje djece može biti korisno i pomoći roditeljima koji trebaju raditi od kuće oko njihove djece, kao i mnogim drugim roditeljima. Međutim, situacije u kojima se čuvanje djece odvija na daljinu mogu se, u mnogim slučajevima, razlikovati od situacija u kojima bi se ona čuvala osobno. Ne želi se sugerirati da bi roditelj trebao cijeli dan ostaviti svoje dijete s babysittericom na daljinu, otići van i obavljati poslove.

Posebnosti čuvanja djece na daljinu

Postoje neke određene mjere kojih se treba pridržavati i stvari kojih treba biti svjestan kada je u pitanju čuvanje djece na daljinu. Prije svega, to nije isto što i osobno čuvanje djece. Iako zvuči jednostavno, da bi bilo jasno, napomenimo da kod čuvanja djece na daljinu često postoje prilično stroga ograničenja u pogledu vrste brige ili pomoći koju babysitterica može pružiti.

Na primjer, neće moći hraniti djecu ili pružiti pomoć u slučaju nesreće ili hitnog slučaja. Zbog toga je ključno da roditelji budu svjesni toga i da su i dalje kod kuće u slučaju hitne ili druge slične situacije koju babysitterica ne može riješiti virtualnim putem.

Kako bi se to izbjeglo, za dijete je, također, važno da se nalazi u kontroliranom okruženju. Što to podrazumijeva se, također, razlikuje ovisno o dobi. Na primjer, mlađa djeca bi trebala biti u prostoriji bez potencijalno opasnih predmeta, dok to možda nije toliko potrebno kod starije djece.

Također je važno naglasiti da ovo nije zamišljeno kao opcija za brigu o bebama - budući da su one općenito ranjivije i možda će trebati više brze i neposredne brige koju babysitterica ne može pružiti na daljinu.

Što radi virtualna babysitterica?

Uzimajući u obzir gore navedena ograničenja, babysitterica ipak može pružiti veliku pomoć na daljinu! Ona može učiniti mnogo različitih stvari kako bi se brinula o djeci, zabavljala ih i pomogla im u učenju. Evo naših nekoliko omiljenih ideja:

Umjetnost i izrada!

Postoji mnogo uradi sam i umjetničkih kao i projekata izrade rukotvorina koji se mogu napraviti tako da ih babysitterice i djeca zajedno izrađuju putem videopoziva! Ovisno o dobi djece to bi moglo uključivati mnogo različitih izrada.

Razmislite o stvarima poput crtanja, slikanja ili izrade origamija! Roditelji, također, mogu pripremiti neke materijale za uradi sam aktivnosti kako bi babysitterica i dijete lakše započeli i zaokupili se izradom. Za neke zanatske i „uradi sam“ inspiracije pogledajte našu uradi sam stranicu!

Nakon što se izrade, mnogi uradi sam proizvodi mogu poslužiti kao sjajne igračke za zajedničku igru. Izradite papirnati avion (plastični od reciklirane boce!) i vidite čiji može najdalje letjeti! Ili izradite i obojite neke životinje od kartona i napravite vlastiti virtualni zoološki vrt!

Izrada je izvrstan način angažiranja djece i njihove mašte - čak i kada to radite na daljinu - no, postoji i mnogo drugih igara koje se mogu igrati kako bi se djeca zabavila dok ih se čuva na daljinu.

Igranje igara

Kada razmišljate o igrama i virtualnome, video igre su vjerojatno prvo što vam padne na pamet! Međutim, postoji mnogo različitih igara koje babysitterice mogu igrati s djecom tijekom videopoziva, a koje nisu video igre. Trebate li neke ideje? Isprobajte neke od ovih igara:

  • Simon kaže (Simon says)
  • Križić-kružić
  • Igra pogađanja (I spy)
  • Pictionary
  • Pantomimu
  • Kamen-papir-škare
  • Naučite ili izmislite ples!

Postoji i mnogo drugih igara koje babysitterica može virtualno igrati s djecom! Od zajedničkog igranja i stvaranja priče o dječjim igračkama i lutkama do glumljenja različitih scena iz filmova, mašta je jedina granica!

Čitanje djeci

Što je bolje od audio knjige? Imati babysittericu koja može čitati djetetu na daljinu! Na taj način babysitterice mogu zabaviti djecu i pomoći im da uče čitajući im.

Djeca imaju više mogućnosti učiti i zabavljati se jer mogu stati i postavljati pitanja, naučiti nove riječi, a babysitterica im može objasniti stvari ako potpuno ne razumiju što se događa u knjizi.

Ovo može biti sjajan način angažiranja djece, a može biti zabavno i improvizirati i promijeniti ono što se događa u priči - i na kraju stvoriti vlastitu priču!

Podučavanje

Još jedan značajan način na koji babysitterice mogu pomoći oko brige o djeci na daljinu je pomoć u podučavanju. To može biti izvrstan način za brigu o njima, kao i pomoć za nastavak učenja novih stvari! Babysitterice mogu pomoći djeci naučiti i razumjeti domaću zadaću zadanu u školi, a možda mogu i napraviti vlastite lekcije i dati im poduke iz različitih predmeta.

Poput čitanja djeci, ono može imati pozitivan utjecaj i uvelike koristiti njihovom obrazovanju i intelektualnoj znatiželji!

Za babysitterice koje žele pomoći djeci koju podučavaju djecu virtualno, imamo nekoliko korisnih savjeta kako najbolje pomoći podučavajući djecu online.

Provjerite koliko babysitterica nudi svoje usluge čuvanja, zabave i pomoći u podučavanju djece na daljinu za roditelje kojima je to potrebno!

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun