Različite vrste babysitterica

Različite vrste babysitterica

Autor Babysits
6 min čitanja

Tražite li babysittericu ili dodatni posao kao babysitterica? Tada bi moglo biti korisno već početi razmišljati o tome kada vam je potrebna babysitterica ili kada ste dostupni za čuvanje djece. Naime, postoji mnogo različitih vrsta babysitterica, na temelju toga kada preferiraju ili su dostupne za čuvanje djece i drugih karakteristika. Srećom, ovdje smo za vas na jednom mjestu objasnili koje su najčešće vrste babysitterica!

10 vrsta babysitterica

Babysitterica na daljinu

Neki se mogu pitati što je točno čuvanje djece na daljinu? To je novi način čuvanja djece koji je nastao zahvaljujući modernoj tehnologiji. Čuvanje djece na daljinu ili virtualna briga o djeci pomaže zabaviti, paziti ili brinuti se o djetetu na daljinu pomoću aplikacije za video pozive kao što su Skype ili Facetime. Mnogi roditelji trenutno rade od kuće i potrebno im je malo vremena u miru kako bi dovršili svoje svakodnevne radne zadatke. Tu babysitterica na daljinu može biti korisna. Bilo da vam je potrebna babysitterica na daljinu za domaću zadaću, kako bi dijete naučilo novi jezik ili samo kao distrakcija, sigurno ćete na Babysitsu pronaći onu koju savršeno pristaje vašim potrebama. No, najbolje je imati na umu da je čuvanje djece na daljinu sasvim različito od bilo koje druge vrste čuvanja djece. Čuvanje djece na daljinu zahtijeva da roditelj uvijek bude u blizini i da ne ostavlja djecu samu nijedan trenutak tijekom dana.

Povremena ili dežurna babysitterica

Najčešća vrsta babysitterice je povremena ili dežurna. Roditelji koji ne traže redovito babysittericu često unajmljuju onu koja je fleksibilnija i može se uklopiti u njihov užurbani raspored. Prigode u kojima je potrebna babysitterica obično su neplanirani događaji kao što su prekovremeni sati na poslu ili spontani spoj. Ova vrsta babysitterice ne radi određenim danima ili u određeno vrijeme, no, rado prihvaćaju rad na tjednoj bazi, ovisno o potrebama roditelja. Za one koji bi to željeli raditi kao honorarni posao, čuvanje djece na fleksibilnoj osnovi je idealno! Na taj način možete, na primjer, uskladiti čuvanje djece sa studijem ili drugim odgovornostima.

„Stalna“ babysitterica

Još jedna tražena vrsta babysitterice „stalna“ je babysitterica. To je babysitterica koja čuva svaki tjedan ili mjesec istim danima, otprilike u isto vrijeme. To može biti, na primjer, kada roditelj ide na spoj, vježba ili treba raditi noćnu smjenu. Ova vrsta babysitterice može raditi puno radno vrijeme, imati redovno radno vrijeme koje odgovara redovnom radnom vremenu roditelja, ili i dalje može biti povremena babysitterica koja dugoročno čuva djecu u otprilike isto vrijeme.

Babysitterica nakon škole

Mnogi roditelji moraju raditi puno vrijeme tijekom redovnog radnog vremena, 8-16, iako njihova djeca ranije izlaze iz škole. U takvoj situaciji babysitterica nakon škole bi došla po djecu u školu, dovela ih kući i čuvala dok im se roditelji ne vrate s posla. Čuvanje djece nakon škole može prijeći i u večernje čuvanje djece, ovisno o vrsti posla koji roditelji imaju i trebaju li raditi izvan redovnog radnog vremena.

Večernja babysitterica

Večernja babysitterica se brine o djeci tijekom večeri - prilično jednostavno - općenito radi od 18 sati do povratka roditelja. Moguće je da i roditelj pita babysittericu želi li ili može li kuhati djeci, pripremiti ih i/ili ušuškati u krevet. Ova babysitterica može dobro doći roditeljima koji moraju raditi do kasno navečer ili onima koji možda žele malo slobodnog vremena za vidjeti prijatelje ili otići na spoj. Čuvanje djece u večernjim satima, također, može biti dobra opcija za babysitterice koje imaju obaveze tijekom dana.

Noćna babysitterica

Noćna babysitterica je novija pojava, međutim, sve više roditelja počinje koristiti njihove usluge s vremena na vrijeme. Roditelji često malo spavaju, osobito kad imaju novorođenčad. Ponekad toliko malo da im stvarno treba još sna. U tim trenucima, noćna babysitterica može jako dobro doći. Dok roditelj spava, babysitterica je u kući. U tom slučaju, ako se beba probudi, roditelj ne mora ustati iz kreveta jer će se ona brinuti o djetetu tijekom noći. Međutim, kad se radi o noćnom čuvanju trebali biste biti sigurni da je objema stranama ugodno jednoj s drugom, jer ono općenito zahtijeva veću odgovornost od drugih vrsta čuvanja djece. Ova vrsta čuvanja djece može uključivati i "cjelonoćno čuvanje", a to je kada babysitterica boravi u roditeljskoj kući i pazi na dijete tijekom noći, ili jednostavno može uključivati čuvanje djeteta kasnije navečer ili po noći, na primjer za gledanje kasnog filma. Uvijek prije dolaska pitajte roditelje trebaju li pomoć preko noći jer je važno pripremiti pidžamu i odjeću za promjenu.

Babysitterica radnim danom i vikend babysitterica

Babysitterica radnim danom čuva djecu samo radnim danima, dakle od ponedjeljka do petka. Ova vrsta babysitterice, općenito, nije dostupna tijekom vikenda. Roditelji koji trebaju babysittericu samo tijekom tjedna, na primjer, dok rade, mogu zaposliti babysittericu radnim danima. Vikend babysitterica radi suprotno radno vrijeme od babysitterice koja radi radnim danom. To može biti tijekom dana ili tijekom večeri. Vikend babysitterica je, općenito, dostupna subotom i nedjeljom.

Babysitterica za svadbu

Mnogi parovi se brinu zbog pozivanja djece na svoje vjenčanje. Djeca mogu biti super zabavna i učiniti svadbeno slavlje savršenim, ali ne želite ni da vjenčanje ometa, na primjer, beba koja plače. Zbog toga mnogi roditelji za vrijeme vjenčanja unajmljuju babysittericu. Ona može čuvati djecu tijekom ceremonije, igrati igre s njima i još mnogo toga. Na taj način par i njihovi gosti mogu u potpunosti uživati u ceremoniji i ne moraju se brinuti o djeci.

Babysitterica za dječju zabavu

Babysitterica na dječjoj zabavi je češća nego što mislite. Kada roditelji prirede dječju zabavu sa svim prijateljima iz razreda svog djeteta, situacija vrlo brzo može postati jako užurbana! Mnogi roditelji vole imati babysittericu koja će paziti na djecu koja se igraju dok su zauzeti pripremom sljedeće aktivnosti ili pripremanjem grickalica.

Ljetna babysitterica

Ljetna babysitterica je babysitterica koja uglavnom radi samo u ljetnim mjesecima. To može biti iz nekoliko razloga - na primjer, kada ima pauzu na fakultetu. Može biti stvarno korisno kao dodatni ili honorarni posao za studente i zbilja korisno roditeljima koji moraju raditi i ne mogu se brinuti o svojoj djeci tijekom cijelog dana kada su ona na školskim praznicima. Tako ljetni poslovi čuvanja djece postaju sve češći.


To su bile najčešće vrste babysitterica! Bez obzira koju vrstu babysitterice ili čuvanja djece tražite, na Babysitsu možete lako napraviti profil i potražiti sve što vam treba!

Tražite li poslove čuvanja djece? Koristite Babysits kako biste pronašli poslove dadilje ili poslove babysitterice u vašoj blizini!

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun