Prednosti i nedostaci djece i tehnologije

Prednosti i nedostaci djece i tehnologije

Autor Babysits
2 min čitanja

Tehnologija je danas zapanjujuća. Postoji uređaj ili aplikacija za gotovo svaki zadatak ili upit o kojem želite saznati više. Naša generacija se puno oslanja na tehnologiju. Trebaju li joj naša djeca biti izložena tako rano ili bismo trebali pokušati svesti korištenje takvih uređaja na minimum? Evo nekoliko prednosti i nedostataka:

Prednosti:

Jezične vještine

Istraživanja su pokazala da upotreba određenih aplikacija na tablet uređajima može poboljšati dječji vokabular. Također se smatra da tableti mogu pomoći djeci u poboljšanju korištenja jezika i društvene interakcije.

Integrirano testiranje

Roditelji mogu vidjeti poboljšanja akademskih vještina svoje djece. Na primjer, putem aplikacija koje služe podučavaju matematike mogu jasno vidjeti napreduju li njihova djeca svaki tjedan i gdje će im možda trebati dodatna pomoć. Stoga, roditelji mogu pratiti napredak u obrazovanju svoje djece.

Kontakt

Glavna prednost davanja pametnog telefona djetetu je kontakt. Roditelji mogu kontaktirati sa svojim djetetom bilo gdje i u bilo koje vrijeme. Mogu koristiti pametni telefon i za praćenje lokacije svog djeteta.

Priprema za budućnost

Koliko god nam to bilo mrsko priznati, tehnologija se samo razvija i postaje značajnija! Dopuštanje djetetu da koristi pametni telefon ili uređaj zasigurno će ga pripremiti za budućnost u školi i poslovnom životu.

Nedostaci:

Tjelesna aktivnost

Pametni telefoni i tableti potiču djecu na sjedilački način života. To je velika briga za roditelje. Dovode do toga da nema kreativne slobodne igre, nema društvene interakcije licem u lice, što ne dovodi do fizičke aktivnosti! Zašto ne biste isprobali neke od ovih zabavnih aktivnosti kako biste potaknuli djecu da odlože svoje uređaje.

Sigurnosni rizici na internetu

Cyber sigurnost je velika briga mnogih roditelja. Djeca koja koriste pametni telefon ili tablet izložena su visokom riziku, pogotovo ako smiju koristiti aplikacije na društvenim mrežama.

Stimulans

Važno je provesti digitalni policijski sat 30 minuta prije spavanja, jer upotreba takvih uređaja može razbuditi naš mozak. Zbog toga su naša djeca previše stimulirana da bi zaspala na vrijeme za školu.

Ovisnost

Previše vremena na internetu može dovesti do toga da se djeca oslanjaju na tehnologiju. To ponekad može dovesti do ovisnosti. Roditelji bi trebali odrediti količinu vremena pred ekranom kako bi osigurali da se djeca ne oslanjaju u potpunosti na tehnološke uređaje.

Nadamo se da ove prednosti i nedostaci mogu pomoći roditeljima donijeti informiranu odluku o tome trebaju li njihova djeca imati uređaj ili pametni telefon. Zdrava ravnoteža je često najbolja.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun