Povjerenje u babysittericu

Povjerenje u babysittericu

Autor Babysits
3 min čitanja

Prvi put ostaviti djecu babysitterici na čuvanje može biti nevjerojatno uznemirujuće za svakog roditelja. Pogledajte sljedeće savjete koji će vam pomoći da ovaj proces prođe glatko i vama i djeci!

Pronađite babysittericu kojoj vjerujete i upoznajte je

Kada koristite Babysits, odaberite i kontaktirajte s osobama s detaljnim profilima koji uključuju profilnu fotografiju i videozapis, sveobuhvatni profili su daleko pouzdaniji. Provjerite jesu li na profilu stvari kao što su certifikati, iskustvo te verifikacije ili reference. Nadalje, postavite pitanja da biste saznali kako bi se osoba uklopila u vaše obiteljske vrijednosti. Ne bojte se postavljati previše pitanja potencijalnoj babysitterici. Ako ona ozbiljno razmišlja o poslu, rado će vam odgovoriti na njih. Nakon početnog kontakta na Babysitsovoj platformi za razmjenu poruka, možete dogovoriti telefonski poziv ili osobni sastanak na javnom prostoru. To će vam omogućiti bolje uvidjeti kakva je babysitterica i odgovara li vašoj obitelj.

Unaprijed obavijestite djecu

Kada zaposlite babysittericu obavijestite svoju djecu što je prije moguće. To se često se previdi, ali i djeci je potrebno vrijeme za pripremu! Razmislite o tome da povedete djecu sa sobom kako biste upoznali babysittericu prije termina za čuvanje. Upoznavanje će omogućiti da im bude ugodno na dan čuvanja. Potaknite djecu da budu uzbuđena zbog babysitterice i naglasite koliko će se djeca zabaviti!

Zamolite babysittericu počne ranije

Na dan čuvanje djece pozovite babysittericu da dođe u kuću 1 do 2 sata prije početka smjene. To će omogućiti vašoj djeci da se osjećaju ugodno s novim osobom koja će se brinuti o njima. Potaknite novu babysittericu i svoju djecu da međusobno komuniciraju dok ste u blizini. Zapamtite da za izgradnju odnosa treba vremena pa nemojte previše forsirati! Ako se babysitterica i djeca bave zabavnom aktivnošću odvratit će pažnju djeci i bit će vam lakše napustiti kuću.

Pripremite kontakte za hitne slučajeve

Hitni slučajevi se ne događaju često, no, imperativ je da se sve babysitterice budu spremne nositi s hitnim slučajem ako do njega dođe. Razgovarajte s njom što bi trebala učiniti ako se dogode određene situacije. Napišite popis kontakt brojeva za hitne slučajeve i objasnite kada treba koristiti svaki od brojeva. Razmislite o tome da na popis uključite broj hitne službe, telefonske brojeve vas i vaših roditelja ili neki drugi broj za hitne slučajeve.

Pružite informacije i resurse

Različite obitelji imaju različita kućna pravila. Obavezno objasnite svoj kućni red i dajte sve posebne upute babysitterici. Dobro je dogovoriti se o korištenju kućanskih predmeta kako bi babysitterica točno znala što smije koristiti. Također joj svakako pokažite gdje može pronaći sve potrebno za brigu o djeci (npr. pelene, dude, itd.). Obavezno je uputite u dnevnu rutinu svoje djece, osigurajte omiljene dječje igračke i sve potrebno za hranu i piće.

Osim toga, neka vaša očekivanja i granice budu jasni i vašoj djeci i babysitterici. Djeca bi trebala razumjeti da se pravila ne mijenjaju samo zato što niste kod kuće.

Ne iskradajte se

Kada izlazite iz kuće, pobrinite se da se pozdravite svoju djecu. Ako to ne učinite, dijete može postati tjeskobno i brinuti se o tome kamo ste otišli. Kada se pozdravljate, nasmiješite se i pomazite svako dijete. Ostanite mirni i objasnite da ćete se kasnije vratiti.


Jeste li spremni poduzeti sljedeći korak, i pronaći babysittericu za svoju djecu? Koristite Babysits kako biste još danas pronašli dadilju ili babysittericu!

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun