Trkaći automobil od rola toaletnog papira

Trkaći automobil od rola toaletnog papira

Autor Babysits
4 min čitanja

Vole li vaša djeca ostavljati prazne role toaletnog da leže okolo i čekaju da ih vi pospremite? Pa, umjesto da ih bacite, zašto ne biste okupili djecu i napravili zabavni uradi sam projekt od rola toaletnog papira? Dizajnirali smo naše uradi sam trkaće automobile koristeći tek nešto malo više od recikliranih rola toaletnog papira i malo boje!

Pogledajte naš detaljni video vodič o izradi vlastitih trkaćih automobila od toaletnog papira! Za detaljniji opis pročitajte naš blog u nastavku.

Za početak će vam trebati samo nekoliko stvari:

  • Role toaletnog papira
  • Akrilna boja
  • Škare
  • Papir
  • Ljepilo

materijal za izradu

Nakon što pronađete materijale koji će vam trebati za vaš uradi sam projekt, vrijeme je da odlučite koje će boje biti vaši trkaći automobili. Odlučili smo napraviti 3 trkaća automobila, a vi ih možete napraviti koliko god želite (ovisno o tome koliko praznih toaletnih rola imate!).

izrada od toaletnog papira obojene role

Reciklirane role toaletnog papira obojili smo u 3 različite boje: plavu, zelenu i žutu. Možda biste trebali napraviti klasični crveni trkaći automobil! Savjet: umjesto boje možete koristiti i papir u boji.

izrada od toaletnog papira rezanje

Ovo je najzahtjevniji dio! Koristili smo par mini krojačkih škara za rezanje pravokutnog oblika od rola toaletnog papira. Ako nemate male škare kod kuće (kladimo se da većina nema!), možete koristiti i Stanley nož. Važna napomena: ovaj korak zahtijeva roditeljsku pomoć i nije sigurno da ga mala djeca naprave sama.

izrada trkaćih automobila od toaletnog papira

A sada je vrijeme da ukrasite svoje trkaće automobile! Odlučili smo se za cool dizajn munje na našem zelenom trkaćem automobilu i neke jednostavne prugaste dizajne na drugim automobilima.

izrada od toaletnog papira oslikavanje

Oslikali smo krug na svakom automobilu s nekoliko slojeva boje prije nego što smo dodali trkaće brojeve. Savjet: ako djeca nestrpljivo čekaju da se boja osuši, uvijek možete ubrzati proces sušilom za kosu.

izrada trkaćih automobila od toaletnog papira volan

Sada ćemo dodati kotače! Obojili smo crne krugove na papiru za akril od 400 grama (ali svaki debeli papir će poslužiti), a zatim smo nacrtali nešto manje krugove na bijelom papiru. Ako slučajno imate crni papir, to će vam uštedjeti malo vremena! Napravili smo 3 automobila s po 4 kotača, tako da smo napravili ukupno 12 kotača.

izrada trkaćih automobila od toaletnog papira volan

Nakon što obojite i nacrtate kotače, vrijeme je da ih izrežete škarama. Zatim možete zalijepiti naplatke guma (bijele krugove) na svoje nešto veće automobilske gume (crne krugove). Za ovaj korak koristili smo višenamjensko ljepilo koje se brzo suši, ali jednostavno PVA ljepilo ili ljepilo u stiku će, također, poslužiti!

izrada trkaćih automobila od toaletnog papira

Sljedeći korak je pričvršćivanje kotača na trkaće automobile od toaletnih rola! Opet smo koristili višenamjensko ljepilo koje se brzo suši kako bismo pričvrstili papirnate kotače na automobile od toaletnih rola. Savjet: Ako slučajno imate male pribadače kod kuće, možete ih koristiti i za pričvršćivanje kotača. To znači da će se kotači vaših automobila moći vrtjeti!

Trkaći automobili od toaletnog papira

A evo kako bi mogli izgledati vaši reciklirani trkaći automobili od toaletnog papira! Dodali smo i volane našim automobilima rezanjem malih krugova od papira za akril od 400 grama i dodavanjem detalja pomoću crne akrilne boje.

Jeste li uživali u ovom uradi sam projektu? Voljeli bismo vidjeti vaše verzije ovih trkaćih automobila od rola toaletnog papira! Označite nas @babysitsna Instagramu ili podijelite s nama na Facebooku (@babysits).

A za još inspiracije svakako pogledajte naše ostale uradi sam.

Pridružite se zajednici za čuvanje djece!

Besplatno izradite račun